середу, 12 липня 2017 р.

Спрощення порядку стягнення аліментів.

Згідно з Законом № 2037-VIII  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання", усі позови щодо стягення аліментів та додаткових витрат на дитину, можна подавати за місцем проживання особи, за якою закріплена опіка. З позивача при цьому судовий збір не стягується.

Спрощена процедура розгляду позову: особа, з якою проживає дитина може не ходити на судоваі засідання, а строк розгляду позову скорочується до трьох днів.
Також, мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
Також вводиться пеня на несплату аліментів у розмірі одного відсотка суми несплачених аліментів за кожен день прострочення від дня прострочення сплати аліментів до дня їх повного погашення або до дня ухвалення судом рішення про стягнення пені, але не більше 100 відсотків заборгованості.
У разі прострочення оплати додаткових витрат на дитину з вини платника такий платник зобов’язаний на вимогу одержувача додаткових витрат сплатити суму заборгованості за додатковими витратами з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних із простроченої суми.
Платник додаткових витрат вважається таким, що прострочив оплату, якщо він не виконав свій обов’язок щодо оплати додаткових витрат у строк, встановлений рішенням суду або за домовленістю між батьками, а в разі їх відсутності або у разі невстановлення такого строку - після спливу семи днів після пред’явлення відповідної вимоги одержувачем додаткових витрат, який фактично їх оплатив.
http://protokol.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар